3.jpg

Het vele groen in de omgeving van Eastermar geeft luwte en rust voor de echte kampeerder.

De omgeving herbergt een aantal kleine campings, die op de fraaiste plekjes gelegen zijn. Voor motorliefhebbers is er een eigen motorcamping en mensen die graag op een boerderijcamping willen verblijven, kunnen zelfs kiezen! Ook de meest fraaie locatie voor een aantal camperplaatsen vindt u in Eastermar, met uitzicht op groen en water.

U hebt de keuze in campings aan het water of midden in het oude cultuurlandschap, tussen de boomsingels.

Kamperen bij de boer of aan het water?

Saskia de Vries over een kampeervakantie in Eastermar

"Tsjongejonge, dat was me wat. Het leek Kees en mij wel wat om op een boerderijcamping te verblijven, maar de kinderen wilden juist weer aan het water! Om de vrede te bewaren bleek de oplossing uiteindelijk heel simpel: we zijn gewoon beide gaan doen. Eerst zijn we naar een camping bij de haven in het dorp gegaan. Alles is daar lekker kleinschalig. Je kampeert tussen twee meren, de Burgumer Mar en de Leien.  Die twee meren zijn heel verschillend, dus er is voldoende variatie in beleving. En we bleken ook nog aan een van de mooie zandpaden te zitten, dus terwijl Kees de boodschappen deed, genoot ik met de kinderen van een prachtige wandeling of een zwempartij aan een nabij  gelegen zwemplekje.

In de loop van de week zijn we verkast. De kinderen waren in eerste instantie niet weg te slaan bij het strandje, maar toen bleek dat ze bij de boer in een echte koeienstal konden spelen, waren ze om. Wat een leuke tijd hebben we daar gehad. En in de voortuin stonden deze keer Limousin koeien. Wat een pracht beesten zijn dat."

Overzicht van alle campings en andere adressen

Camping Yn 'e Lânsdouwe
Limousin koeien op boerderijcamping Yn 'e Lânsdouwe

camping Swalkersstee
Vlakbij de Leien op Swalkersstee

delits-camperplekken
Camperplaatsen bij Watersportbedrijf de Lits