10.jpg

Een greep uit de jaarlijkse hoogtepunten:

Eastermarder merk

Al meer dan 25 jaar wordt er in het laatste weekend van juni een dorpsfeest in Eastermar georganiseerd. Op de laatste dag van het dorpsfeest, de laatste zaterdag in juni, is er de traditionele veemarkt, de Eastermarder Merk, met vooral veel paarden en pony's. Daarnaast is er ook een markt voor konijnen, kippen en ander kleinvee. Bovendien is er tegelijkertijd een gezellige braderie. 6.00 uur tot 14.00 uur.

De plaatselijke horeca zorgt met terrasvoorzieningen aan weerszijden van de paardenmarkt voor een geweldige sfeer. Door de combinatie van paardenmarkt, braderie en gezellig uitgaan is een bezoekje aan de Eastermarder Merk zeker de moeite waard. De markt- en feestcommissie nodigen u van harte uit.

Een beeldverslag van de paardenmarkt vindt u op YouTube.

Meer info over de feestelijkheden en het programma van het dorpsfeest vindt u op www.eastermar.nl

'feemerk' op de laatste zaterdag van juni
'feemerk' op het Breed

Easterbarren straatfestival

Het Easterbarren is een uniek en gratis toegankelijk straatfestival, waarbij de gehele dorpskom decor én podium vormt voor muziek, theater en beeldende kunst. Straatartiesten, (shanty)koren, moderne bands en kindvriendelijke activiteiten maken dit straatfestival tot een onvergetelijk gebeuren. In 2004 werd het Easterbarren genomineerd voor het Nationaal Compliment, een landelijke prijs voor vrijwilligersprojecten.
Elke laatste zaterdag van augustus, weer of geen weer, staat Eastermar op zijn kop.

de Saxy Ladies op het Easterbarren straatfestival
de Saxy Ladies zijn vaste gasten op het Easterbarren Straatfestival

Eastermarruters Paardenspektakel

Op de tweede zaterdag van september bestaat het verkeer in en om Eastermar voor een groot deel uit paarden en paard-en-wagens. De hele dag zijn meer dan 130 deelnemers, onder auspiciën van de LR de Marruters, bezig een speciaal parcours af te leggen vol verrichtingen en hindernissen.

Skûtsjesilen yn 'e Wâlden

Zie de info op de website

Verhalenkamer

Zie de info op de website

Waterspeelplaats voor kinderen

Sinds 2010 is er in Eastermar een waterspeelplaats voor kinderen.  Deze waterspeelplaats is één van de grootste van Nederland. Geen jaarlijks evenement maar iets waar u altijd terecht kunt.